roiboos te

Rooibos-te: teen med de mange egenskaber

Rooibos-te: teen med de mange egenskaber

Rooibos, rød te, Livets Te, Rooibush eller Honeybush – kært barn har mange navne. Du kender sikkert rooibos-te med den smukke kobberrøde farve og en dejlig sødlig smag. Hvis ikke er det virkelig på tide, at du stifter bekendtskab med den helsegivende drik. Rooibos-te stammer fra Afrika og vokser cirka 250 kilometer nord for Cape Town ved Cederberg Mountain. Sydafrikanerne bruger rooibos til mere end te. De bruger også rooibos til madlavning, eksempelvis til marinader og i brød. Derudover siges rooibos at have en lindrende effekt på huden, så du kan blande noget rooibos i dit badevand, næste gang du tager et badekar, hvis du for eksempel er blevet solskoldet. 

I flere hundrede år har rooibos-te været kendt for sine helsegivende egenskaber. Teen er rig på antioxidanter, som skulle være gode mod en række ting: hjerteproblemer, stress, astma og allergier. Derudover skulle rooibos-te også være godt for huden og have en antiaging-effekt. Foruden antioxidanterne indeholder rooibos-te også et højt indhold af C-vitamin samt jern, kalcium og magnesium.

En anden fordel ved rooibos-te er, at den er koffeinfri. Den er derfor god, hvis du har problemer med at sove, er gravid eller bare gerne vil undgå koffein.  

Men hvordan tilbereder man en god kande rooibos-te? Du tager to spiseskefulde rooibos-te og putter i et tefilter. Dernæst hælder du friskkogt vand i tekanden og lader det trække i mindst otte minutter. Som sagt er rooibos-te koffeinfri, og det betyder, at du kan lade teen trække, lige så længe du vil, uden at den bliver bitter. Det er altså op til dig, hvor stærk du vil have teen. Du skal ikke være bange for at ødelægge smagsnuancerne ved at lade den trække i lang tid. 

Skal du også prøve de gode egenskaber ved rooibos-te på egen krop? På denne hjemmeside kan du finde et stort udvalg af rooibos te.