akustik billeder

En bedre arbejdsro

En bedre arbejdsro

Et stort, åbent og kreativt kontor fungerer godt for det arbejde, vi udfører. Men vi havde ikke lige overvejet, at der ville være ret lydt i vores nye lokaler, selv efter alle møbler med mere var kommet på plads. Det gør det besværligt at arbejde, snakke med kolleger eller tale i telefon, og det skulle der gøres noget ved så hurtigt som muligt.

Vejen frem er billeder på væggene

Jeg var også selv meget overrasket, da jeg fandt ud af, at det er muligt at dæmpe lyd med billeder på væggene. Det er ikke almindelige billeder i rammer, for de kan ikke gøre forskellen, det er derimod akustik billeder. Smukke billeder på et lærred, der samtidig har den dæmpende effekt.

Vi valgte et sted, hvor vi selv kunne vælge motiverne og de størrelser, der passede til vores lokaler. Det skal være noget, alle kan holde ud at kigge på hver eneste dag på arbejdet, og det skal samtidig være noget, der vil sige de besøgende kunder og kommende kunder noget. Vi valgte derfor motiver ud fra dette og lod dem alle konkurrere mod hinanden ved medarbejderafstemning. Vinderne skulle på væggen.

En skepsis blev vendt

Personligt var jeg meget spændt på, om de billeder virkelig kunne leve op til det, de lovede. Når alt kommer til alt, så er det bare billeder, der er trykt på en lidt anden måde Det var i hvert fald min tanke, indtil vi modtog vores bestilling.

For det virker, og det virker rigtig godt. Ja, du kan selvfølgelig stadig høre, at der er tale om et stort lokale, men det, der høres nu, er dæmpede stemmer og svage klik fra tastaturer. Tidligere kunne du følge med i stort set alle samtaler, og du havde konstant lyden af andres mus og tastatur i ørerne. Brugen af høreværn og musik er derfor faldet, og det er blevet en god arbejdsplads.